Magda Gessler została wegetarianką. Wszystko za sprawą jej syna, Tadeusza. Znana restauratorka i gwiazda TVN zdradziła, jak wygląda teraz jej dieta.
Magda Gessler jakiś czas temu postanowiła praktycznie wyłączyć mięso ze swojej diety. Gwiazda TVN uległa w tej sprawie namowom swojego syna Tadeusza. W mediach pojawiła się informacja, że Gessler została wegetarianką.
– Decyzję zawdzięczam nie tylko Tadeuszowi. Również moi przyjaciele lekarze twierdzą, że dieta wegetariańska minimalizuje ryzyko powstawania nowotworów. W związku z tym mocno ograniczyłam jedzenie mięsa – zdradziła gwiazda TVN.
Podczas konferencji prasowej Fundacji Kwiat Kobiecości Gessler ujawniła więcej szczegółów na temat nowego sposobu odżywania.
– Osobiście prawie zrezygnowałam z mięsa, bo jest niezdrowe. Najgorsze jest mięso wieprzowe i drobiowe. Kurczak jest zabójczy, a wątróbki kury to tak, jakby ktoś pchał sobie prosto do buzi truciznę. To tak, jakbyśmy połknęli coś z szamba. Trzeba bardzo uważać, co się je. (…) Kiedy zjem kawałek cielęciny czy wołowiny, która jest karmiona antybiotykiem, natychmiast mam taką wysypkę, że muszę jechać na kroplówkę z kortyzolu – mówiła Gessler podczas konferencji prasowej Fundacji Kwiat Kobiecości.
Gessler została wegetarianką. Jak wygląda jej dieta?
Magda Gessler zdradziła również, z jakich produktów składa się jej dieta.
– Moja dieta obfituje teraz głównie w warzywa i kasze. Uwielbiam awokado, pomidory, bakłażany, granaty, owoce mango i ubóstwiam maliny. Przez cały dzień piję też ciepłą wodę – wyjaśniła.
Gwiazda TVN podzieliła się z fanami również informacją o tym, co je na śniadanie.
– Każdy dzień zaczynam od skromnego, ale cudownego śniadania: jem zawsze jajko na miękko, w akompaniamencie soku z limonki oraz grejpfrutów, do tego szklanka letniej wody, mały łyk niezbyt mocnej kawy, od czasu do czasu z finiszem w postaci plastra chudego, białego sera – powiedziała.
Źródło: wprost.pl, o2.pl