REKLAMA

Polityka prywatności

Polityka Prywatności obowiązuje na portalu internetowym wmeritum.pl.

Biorąc pod uwagę przepisy ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ogólne rozporządzenie o ochronie danych zobowiązujemy się wykorzystywać dane osobowe (tj. gromadzić, przechowywać i przetwarzać), portal wmeritum.pl informuje, że udostępnienie danych osobowych jest dobrowolne.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest:

wMeritum.pl

Hrubieszowska 65/9,

22-400 Zamość

Serwis wmeritum.pl informuje, że dane czytelnika mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora, w tym dostawcom usług IT. Podmioty te mogą przetwarzać dane na podstawie umowy z administratorem i zgodnie z jego poleceniami.

Ponadto dane czytelnika mogą być przygotowane podmiotom, które są uprawione do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa.

Dane czytelnika mogą być przekazywane do odbiorców z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego np. w celu świadczenia Usług na rzecz czytelnika lub też na podstawie innej podstawy prawnej.

Portal zastrzega, że pliki cookies zamieszczane na urządzeniu końcowym użytkownika portalu mogą być wykorzystane przez inne sieci reklamowe, przede wszystkim sieć Google, do wyświetlania reklam dopasowanych do sposobu w jaki użytkownik korzysta z portalu.

Zaufani partnerzy

Dostęp do informacji posiadają także nasi zaufani partnerzy – ZPR Media – z którymi współpracujemy bezpośrednio lub pośrednio, przede wszystkim dla świadczenia usług na najwyższym poziomie oraz w celach marketingowych. Serwis wmeritum.pl podkreśla, że strony podmiotów zewnętrznych posiadają własne zasady regulujące kwestie prywatności. Poza tym mogą korzystać z plików cookies.

Biorąc powyższe pod uwagę, przypominamy o zapoznaniu się z tymi zasadami. Serwis wmeritum.pl nie odpowiada za zawartość plików cookies wysyłanych przez inne strony, do których umieszczone są linki na stronach serwisu wmeritum.pl.

Ponadto informujemy, że niektóre informacje pochodzące z plików cookies umieszczonych w urządzeniu końcowym użytkownika portalu, mogą być udostępniane reklamodawcom i partnerom.

 Dane z których korzystamy (pliki cookies)

Serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są zbierane w związku z korzystaniem przez ciebie z serwisu, między innymi w celach reklamowych, statystycznych. To umożliwia nam świadczenie usług na najwyższym poziomie.

Cookies to małe pliki zapisujące dane ustawień strony przechowywane na przeglądarce. Są to dane, przede wszystkim pliki tekstowe, które wysyłane są do urządzenia końcowego (np. komputera, telefonu) użytkownika portalu. Przeznaczone są one do korzystania ze stron portalu, pozwalają na odczytanie swoich informacji jedynie serwerowi, który jest stworzył.

Pliki cookies najczęściej zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, poza tym zawierają unikalny numer i informację o czasie przechowywanie ich na urządzeniu końcowym. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniach końcowych użytkownika portalu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest:

wMeritum.pl

Hrubieszowska 65/9,

22-400 Zamość

Podział plików cookies

Portal stosuje zasadniczy podział plików cookies na: stałe (persistent cookies) i sesyjne (session cookies).

– stałe – to pliki przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika portalu przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

– sesyjne – są plikami tymczasowymi, przechowywanymi w urządzeniu końcowym użytkownika do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej.

Z uwagi na cel, jakiemu służą pliki cookies wyróżniamy:

– niezbędne pliki cookies

– reklamowe pliki cookies, które umożliwiają dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań

– statystyczne pliki cookies, służące do zliczania statystyk dotyczących stron internetowych portalu

– wydajnościowe pliki cookies,  umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych portalu

 Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy dane?

Podstawą prawną przetwarzania danych czytelnika w celach marketingowych jest dobrowolna zgoda czytelnika. Na podstawie art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – „RODO”.

W jakim celu i przez jaki okres przetwarzamy Twoje dane?

Portal wmeritum.pl informuje, że pliki cookies są wykorzystywane w celu:

– dostarczania użytkownikom portalu treści reklamowych dopasowanych do materiałów w sieciach reklamowych – przede wszystkim sieci Google.

– tworzenia statystyk pomagających zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy portalu korzystają ze stron internetowych. To umożliwia ulepszanie ich zawartości i struktury.

– zapamiętywania podejmowanych przez użytkownika interakcji np. udzielonych odpowiedzi w sondach internetowych i quizach.

– wykonania umowy pomiędzy wmeritum.pl i użytkownikiem portalu (np. regulaminu)

Twoje dane będą przetwarzane w celach marketingowych do czasu wycofania zgody na takie przetwarzanie.

W przypadku wykonania umowy, będą przetwarzane do czasu jej wygaśnięcia. Jednak w pewnych przypadkach, mogą być przetwarzanie również po wygaśnięciu, tylko wówczas jeśli jest to wymagane lub dozwolone przez obowiązujące prawo.

Natomiast w celach pomiarów statystycznych, będą przetwarzane do momentu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu.

Prawa użytkownika portalu

Portal informuje, że w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przysługują Ci następujące prawa:

– prawo żądania sprostowania danych;

– prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach);

– prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych;

– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,

– prawo do ograniczenia przetwarzania danych.

Wtyczki Społecznościowe

Serwis wmeritum.pl umożliwia innym podmiotom stosowanie cookies (cookies podmiotów zewnętrznych). Zewnętrzne pliki cookies to pliki pozwalające na współpracę z zewnętrznymi podmiotami. Wśród nich znajdują się pliki cookies dostarczające systemom analitycznym dane o popularności usługi. Poza tym są także pliki stosowane do połączenia z serwisami społecznościowymi.

– W serwisie umieszczane są materiały wideo z serwisu YouTube, poprzez umieszczenie kodu odwołującego się do serwisu YouTube. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies Google LLC, dotyczące usługi YouTube. YouTube śledzi odtwarzanie klipów wideo zgodnie z własnymi zasadami ochrony prywatności, dostępnymi pod adresem: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

– Serwis umożliwia korzystanie z funkcji społecznościowych m.in. udostępnianie treści w serwisach społecznościowych, przycisk „Lubię to” oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tego typu funkcji może oznaczać wykorzystywanie plików cookies przez administratorów serwisów społecznościowych, jak np. YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, Google+.

W każdym z serwisów obowiązują zasady ochrony prywatności:

Facebook – http://pl-pl.facebook.com/help/cookies

Twitter – https://twitter.com/privacy

Instagram – https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

YouTube – http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Google+ – https://policies.google.com/privacy

– Serwis korzysta z komentarzy Disqus. System ten wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego działania systemu komentarzy. Obowiązują w nim zasady prywatności – https://help.disqus.com/terms-and-policies/disqus-privacy-policy

Jak zarządzać plikami cookies?

Przypominamy, że oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) najczęściej dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika portalu domyślnie. W takim przypadku użytkownicy mogą dokonać zmiany w tym zakresie za pomocą ustawień przeglądarki. Ponadto przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies, lub ich automatyczne blokowanie. Szczegółowe informacje dotyczące tego tematu są dostępne w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Poniżej przedstawiamy linki umożliwiające zarządzanie plikami:

Dla przeglądarki Mozilla – https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek

Dla przeglądarki Explorer – https://support.microsoft.com/pl-pl/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer oraz https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Dla przeglądarki Chrome i urządzeń działających na systemie Android – https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=pl

Dla przeglądarki Opera: http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

Dla przeglądarki Safari i urządzeń działających na systemie IOS: https://support.apple.com/pl-pl/HT201265

Dla urządzeń mobilnych korzystających z Windows Phone: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/11696/windows-phone-7

Dla urządzeń mobilnych korzystających z Blackberry: http://help.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp

Serwis korzysta z innych technologii, które śledzą działania użytkownika. Są to statystyki Google Analytics. Więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Dla Disqus: https://help.disqus.com/terms-and-policies/disqus-privacy-policy

Pragniemy podkreślić, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych portalu. Więcej informacji o plikach cookies można znaleźć pod następującym adresem: http://wszystkoociasteczkach.pl/

Prawo do zmian w Polityce Prywatności

Właściciel serwisu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności

Zostaw komentarz