Big Mac to najbardziej popularny hamburger w restauracji McDonald’s. Po 50 latach czeka go „modernizacja” – kanapka zyska nowy składnik.
Kanapkę Big Mac wymyślił w 1967 roku Jim Delligatti, jeden z pierwszych franczyzobiorców McDonald’s i właściciel lokalu tej marki w Pittsburgu. Kosztował wtedy 45 centów. Rok później trafił do menu innych lokali McDonald’s. Teraz restauracja sprzedaje rocznie około 550 mln Big Maców na całym świecie.
Big Mac z nowym składnikiem
Klasyczny BigMac składa się z trzech kawałków bułki, dwóch kotletów z mielonej wołowiny i „specjalnego” sosu. W środku znajdziemy również sałatę lodową, plaster sera cheddar, a także siekaną cebulę i dwa plastry korniszona.
Wszystko wskazuje na to, że po 50 latach słynna kanapka da się poznać klientom w nowej odsłonie. McDonald’s poinformował, że najsłynniejszy hamburger świata wzbogaci się o dwa plastry bekonu.
McDonald’s zapewnia jednak swoich klientów, że dawny hamburger będzie dostępny obok nowej, limitowanej edycji. O boczek wzbogacono także Big Maca Grand i Junior (większa i mniejsza wersja kanapki).
Wzbogacony o bekon popularny hamburger ma być dostępny w McDonald’s do 19 marca 2019 roku.
Czytaj także: Chcesz zjeść w McDonald’s i nie przytyć? Te dania nie zrujnują Twojej diety
Źródło: rp.pl, wMeritum.pl