Ile trzeba zapłacić za pół faszerowanego jajka w delikatesach „U Fukiera”, które są zarządzane przez Magdę Gessler? Kwota może przyprawić Was o zawroty głowy.
Niedawno, przy okazji Tłustego Czwartku, przez media przetoczyła się fala artykułów dotyczących cen pączków w prestiżowych cukierniach bądź restauracjach. Wśród nich wymieniano również lokale Magdy Gessler, gdzie za pączka trzeba było zapłacić ciężkie pieniądze.
Teraz temat cen u Magdy Gessler wraca, jednak w nawiązaniu do innego produktu. Mowa o jajku faszerowanym, które można nabyć w delikatesach „U Fukiera”, które są zarządzane przez popularną restauratorkę.
Okazuje się, że połowa faszerowanego jajka opiewa na naprawdę wysoką kwotę. Niektórzy z Was mogą być bardzo zaskoczeni tym, co zobaczą.
Cena jajka faszerowanego u Magdy Gessler. Cena robi wrażenie
W delikatesach „U Fukiera”, zarządzanych przez Magdę Gessler, możecie zaopatrzyć się m.in. zarówno w dania tradycyjne, polskie, jak i inne, wykwintne i „światowe”. Przy okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych pojawiła się również oferta tematyczna.
W delikatesach dostępny jest m.in. żur, ale również faszerowane jajka. W przypadku tej pierwszej potrawy za 900-mililitrowy słoik zapłacimy kwotę w wysokości 75 złotych, jednak to cena jajka szokuje najbardziej.
Okazuje się bowiem, że 5 połówek jaj faszerowanych pieczarkami kosztuje 35 zł, natomiast tych z dodatkiem szynki wiejskiej – 38 zł. W przeliczeniu daje to kolejno: 7 i 7,60 zł… za jedną połówkę jajka. Jest to naprawdę imponująca kwota.