• Redakcja
  • Regulamin
  • Kontakt
  • Patronat medialny
wMeritum.pl
  • Wiadomości
    • Wszystkie
    • Wiadomości z Europy
    • Wiadomości z Polski
    • Wiadomości ze Świata
    Polko

    Generał Polko wskazał kogo Polska powinna wysłać na Ukrainę. „Dlaczego mielibyśmy nie uczestniczyć?”

    Trump opowiedział o rozmowie z Putinem. „Jest zmęczony”

    Nocny telefon Trumpa do Putina. „Będę na nogach jeszcze 15 minut”

    PILNE PROJEKT

    Eksplozja drona w Osinach. Wiadomo, w jakim języku były napisy na maszynie

    sikorski

    Lubelskie: Sikorski reaguje na wybuch w Osinach. Zapowiedział konsekwencje!

    wojsko granica zołnierze

    Polscy żołnierze pojadą na Ukrainę? „Niepotrzebnie powtarzamy, że nie wyślemy”

    Kosiniak-Kamysz: „Rosja ponownie prowokuje”

    Kosiniak-Kamysz: „Rosja ponownie prowokuje”

  • Gospodarka
  • Sport
  • Historia
  • Kultura
  • Publicystyka
  • Moto
  • Styl życia
  • Podróże po Polsce
  • Zakupy
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
wMeritum.pl
  • Wiadomości
    • Wszystkie
    • Wiadomości z Europy
    • Wiadomości z Polski
    • Wiadomości ze Świata
    Polko

    Generał Polko wskazał kogo Polska powinna wysłać na Ukrainę. „Dlaczego mielibyśmy nie uczestniczyć?”

    Trump opowiedział o rozmowie z Putinem. „Jest zmęczony”

    Nocny telefon Trumpa do Putina. „Będę na nogach jeszcze 15 minut”

    PILNE PROJEKT

    Eksplozja drona w Osinach. Wiadomo, w jakim języku były napisy na maszynie

    sikorski

    Lubelskie: Sikorski reaguje na wybuch w Osinach. Zapowiedział konsekwencje!

    wojsko granica zołnierze

    Polscy żołnierze pojadą na Ukrainę? „Niepotrzebnie powtarzamy, że nie wyślemy”

    Kosiniak-Kamysz: „Rosja ponownie prowokuje”

    Kosiniak-Kamysz: „Rosja ponownie prowokuje”

  • Gospodarka
  • Sport
  • Historia
  • Kultura
  • Publicystyka
  • Moto
  • Styl życia
  • Podróże po Polsce
  • Zakupy
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
wMeritum.pl
Strona Główna Wiadomości

Właściciel restauracji rozczarowany udziałem w „Kuchennych Rewolucjach”. „Dania nie przypadły do gustu naszym klientom”

22 lutego 2018
Kategorie: Wiadomości, Wiadomości z Polski
Właściciel restauracji rozczarowany udziałem w „Kuchennych Rewolucjach”. „Dania nie przypadły do gustu naszym klientom”

Fot. Wikimedia/Serecki

UdostępnijPodaj dalejUdostępnijWyślij

Tej rewolucji z pewnością nie można zaliczyć do udanych. Właściciel restauracji La Costa twierdzi, że udział w programie Magdy Gessler nie pomógł w rozwoju jego interesu. Ujawnił również przyczyny niepowodzenia. 

„Kuchenne rewolucje” w Herbach odbyły się prawie cztery lata temu. 24 kwietnia 2014 roku pizzeria La Costa na za sprawą Magdy Gessler zamieniła się w Bistro Bochenek.

Znana restauratorka miała zupełnie inny pomysł na lokal. Do menu Bistro Bochenek wprowadziła bigos, cynaderki, żurek, wędzone szynki i gęsie pipki. Od teraz miała to być restauracja serwująca polskie przysmaki. Wszystkie potrawy miały być podawane na świeżym chlebie.

Jednak właściciel bardzo szybko postanowił zrezygnować z wielu zmian wprowadzonych przez Gessler, a po latach od emisji odcinka przyznaje, że udział w programie był błędem. Mężczyzna w rozmowie z „Dziennikiem Zachodnim”, stwierdził, że „rewolucja” nie jest dla niego satysfakcjonująca. Zrezygnował z menu oraz z nowej nazwy restauracji, którą wymyśliła restauratorka. 

Zaproponowane przez panią Magdę Gessler dania nie przypadły do gustu naszym klientom, jeśli już je zamawiali, to tylko żeby ich spróbować, dlatego z nich zrezygnowaliśmy – powiedział w rozmowie z „Dziennikiem Zachodnim” Faustyn Surowiec, właściciel restauracji.

Jak informuje „Dziennik Zachodni”, front pizzerii nadal zdobi szyld Bistro Bochenek, jednak w planach jest powrót do starej nazwy. Z menu zniknęły propozycje restauratorki: nie ma cynaderek czy gęsich pipek. a w ich miejsce pojawiły się m.in. gołąbki w czerwonej kapuście w sosie grzybowym czy kieszonki drobiowe ze szpinakiem.

„Kuchenne Rewolucje” ani nam nie zaszkodziły, ani nie pomogły. Jest podobnie, jak przed udziałem w programie. Działamy dalej, planujemy się rozwijać — powiedział Surowiec.

Kuchenne rewolucje to polski program rozrywkowy prowadzony przez Magdę Gessler. Emitowany w TVN od 2010 roku. Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni

Źródło: dziennikzachodni.pl, radiozet.pl

Tagi Bistro Bochenekkuchenne rewolucjeLa CostaMagda GesslerWłaściciel restauracji rozczarowany udziałem w "Kuchennych Rewolucjach"
UdostępnijTweetUdostępnijWyślij

© 2013-2021 wMeritum.pl | Realizacja: Media Machine

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Wiadomości
  • Gospodarka
  • Sport
  • Kultura
  • Historia
  • Publicystyka
  • Moto
  • Koronawirus

© 2013-2021 wMeritum.pl | Realizacja: Media Machine