• Redakcja
  • Regulamin
  • Kontakt
  • Patronat medialny
wMeritum.pl
  • Wiadomości
    • Wszystkie
    • Wiadomości z Europy
    • Wiadomości z Polski
    • Wiadomości ze Świata
    PILNE PROJEKT

    Szpiegowali dla obcego wywiadu. Sąd wydał decyzję

    Park trampolin

    Tragedia na sali zabaw. Chodzi o 11-letnią dziewczynkę

    tusk

    Donald Tusk ogłasza przełomową inwestycję dla polskiej gospodarki

    Lotto

    Lotto: kupon za 4 złote przyniósł mu gigantyczną kasę! Niesamowita wygrana

    Politycy PiS chcieli wejść na konwencję PO. Powiedział, co się stało, gdy spróbowali

    Politycy PiS chcieli wejść na konwencję PO. Powiedział, co się stało, gdy spróbowali

    Trump w Malezji

    Nietypowe zachowanie Trumpa. Zaczął tańczyć [WIDEO]

  • Gospodarka
  • Sport
  • Historia
  • Kultura
  • Publicystyka
  • Moto
  • Styl życia
  • Podróże po Polsce
  • Zakupy
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
wMeritum.pl
  • Wiadomości
    • Wszystkie
    • Wiadomości z Europy
    • Wiadomości z Polski
    • Wiadomości ze Świata
    PILNE PROJEKT

    Szpiegowali dla obcego wywiadu. Sąd wydał decyzję

    Park trampolin

    Tragedia na sali zabaw. Chodzi o 11-letnią dziewczynkę

    tusk

    Donald Tusk ogłasza przełomową inwestycję dla polskiej gospodarki

    Lotto

    Lotto: kupon za 4 złote przyniósł mu gigantyczną kasę! Niesamowita wygrana

    Politycy PiS chcieli wejść na konwencję PO. Powiedział, co się stało, gdy spróbowali

    Politycy PiS chcieli wejść na konwencję PO. Powiedział, co się stało, gdy spróbowali

    Trump w Malezji

    Nietypowe zachowanie Trumpa. Zaczął tańczyć [WIDEO]

  • Gospodarka
  • Sport
  • Historia
  • Kultura
  • Publicystyka
  • Moto
  • Styl życia
  • Podróże po Polsce
  • Zakupy
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
wMeritum.pl
Strona Główna Wiadomości

Właściciel restauracji rozczarowany udziałem w „Kuchennych Rewolucjach”. „Dania nie przypadły do gustu naszym klientom”

22 lutego 2018
Kategorie: Wiadomości, Wiadomości z Polski
Właściciel restauracji rozczarowany udziałem w „Kuchennych Rewolucjach”. „Dania nie przypadły do gustu naszym klientom”

Fot. Wikimedia/Serecki

UdostępnijPodaj dalejUdostępnijWyślij

Tej rewolucji z pewnością nie można zaliczyć do udanych. Właściciel restauracji La Costa twierdzi, że udział w programie Magdy Gessler nie pomógł w rozwoju jego interesu. Ujawnił również przyczyny niepowodzenia. 

„Kuchenne rewolucje” w Herbach odbyły się prawie cztery lata temu. 24 kwietnia 2014 roku pizzeria La Costa na za sprawą Magdy Gessler zamieniła się w Bistro Bochenek.

Znana restauratorka miała zupełnie inny pomysł na lokal. Do menu Bistro Bochenek wprowadziła bigos, cynaderki, żurek, wędzone szynki i gęsie pipki. Od teraz miała to być restauracja serwująca polskie przysmaki. Wszystkie potrawy miały być podawane na świeżym chlebie.

Jednak właściciel bardzo szybko postanowił zrezygnować z wielu zmian wprowadzonych przez Gessler, a po latach od emisji odcinka przyznaje, że udział w programie był błędem. Mężczyzna w rozmowie z „Dziennikiem Zachodnim”, stwierdził, że „rewolucja” nie jest dla niego satysfakcjonująca. Zrezygnował z menu oraz z nowej nazwy restauracji, którą wymyśliła restauratorka. 

Zaproponowane przez panią Magdę Gessler dania nie przypadły do gustu naszym klientom, jeśli już je zamawiali, to tylko żeby ich spróbować, dlatego z nich zrezygnowaliśmy – powiedział w rozmowie z „Dziennikiem Zachodnim” Faustyn Surowiec, właściciel restauracji.

Jak informuje „Dziennik Zachodni”, front pizzerii nadal zdobi szyld Bistro Bochenek, jednak w planach jest powrót do starej nazwy. Z menu zniknęły propozycje restauratorki: nie ma cynaderek czy gęsich pipek. a w ich miejsce pojawiły się m.in. gołąbki w czerwonej kapuście w sosie grzybowym czy kieszonki drobiowe ze szpinakiem.

„Kuchenne Rewolucje” ani nam nie zaszkodziły, ani nie pomogły. Jest podobnie, jak przed udziałem w programie. Działamy dalej, planujemy się rozwijać — powiedział Surowiec.

Kuchenne rewolucje to polski program rozrywkowy prowadzony przez Magdę Gessler. Emitowany w TVN od 2010 roku. Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni

Źródło: dziennikzachodni.pl, radiozet.pl

Tagi Bistro Bochenekkuchenne rewolucjeLa CostaMagda GesslerWłaściciel restauracji rozczarowany udziałem w "Kuchennych Rewolucjach"
UdostępnijTweetUdostępnijWyślij

© 2013-2021 wMeritum.pl | Realizacja: Media Machine

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Wiadomości
  • Gospodarka
  • Sport
  • Kultura
  • Historia
  • Publicystyka
  • Moto
  • Koronawirus

© 2013-2021 wMeritum.pl | Realizacja: Media Machine